Eten doe je met je boeren verstand.
Ik ben ervan overtuigd dat we geen Gezondheidswetenschappen gestudeerd hoeven hebben om te begrijpen waar ons lichaam voor gemaakt is. Ons logisch boeren verstand vertelt ons precies wat we nodig hebben.
Het is vrij simpel, kortweg zou ik zeggen: “Eet dagelijks een variatie van wat aan een boom, struik of plant groeit en dat wat zwemt, vliegt en rent”. Dan ben je er.
Het eten van de juiste voeding is het eenvoudigste onderdeel (van de oplossing van de mentale strijd met eten) om zelf aan te pakken.
Want ik geloof niet in moeilijke formules en zenuwslopende eetschema’s waar het gezin niet aan mee kan doen.
In de oertijd hadden we geen miljoenen dieetboeken, dure supplementen of havermelk decafé cappuccino’. En dat ging prima.
Daarom heb ik op in één oogopslag voor je overzichtelijk gemaakt welke voeding je op wekelijkse en dagelijkse basis mag toevoegen aan jouw voedingspatroon. We gaan dus niets schrappen! Enkel toevoegen. Dat vind ons brein ontzettend fijn, want toevoegen is vele malen gemakkelijker dan weglaten.
Ook zorgt toevoegen ervoor dat we de focus leggen op welke waardevolle voedingsmiddelen onze gezondheid bevorderen en daarmee ons brein en emoties positief stimuleren.
Dat is het tegenovergestelde van steeds maar bezig zijn met alles wat ‘niet goed‘ en ‘slecht‘ is. Wat leidt tot een negatieve focus, negatieve emoties, eetbuien en een verslechterde algehele gezondheid.
Alle essentiële voedingsstoffen die we gaan toevoegen aan ons eetpatroon behoren al honderden generaties tot het dagelijkse voedingspatroon en leveren een bijdrage aan het in balans houden van al onze interne processen zoals o.a. de hormoonhuishouding, spijsvertering en breinfuncties.